Vad har hänt under 2017..........

-»»
kolla vad som hände 2016 -»»


171008- Kylslaget: Kylslaget startades 2010 och den gången fick den ställas in pga busväder. Sen har det rullat på utan avbrott. I år rekordmycket hojar, hela 49 stycken mötte upp. Med glädje såg jag att det fanns i år många Harleys med också. Kylslaget är ett trevligt avslut på årets hojåkande och arrangemang verkar nu vara en händelse som är kvar för att stanna. -»»


170917- Septemberrundan: Totalt drygt hundra hojar hittade till rundan. I Piteå försvann dom flesta liksom i Älvsbyn och vid slutmålet i Boden var det bara ett fåtal kvar. Vad hände? -»»


170903- Mopedträff: Mopedträff med visning och race anordnat av motorentusiasterna i Norr. Retrocafet i Boden. -»»


170901- Långväga kund: Hade på besök en långväga kund för däckbyte. Trevor från Australien på en USA reggad Yamaha. Precis denna dag hade han varit ute i 5 år och rest runt med sin Yamaha. Hunnit då med nästan 60 länder. Två gånger hade han lämnat hojen och tagit flyget en sväng hem till Australien. -»»


170901- Drivpaket Varaderon: Drivpaketet tog ju slut i sydeuropa. Kedjan började "tjoffa" och det var en bra bit hem. Ingen fara med det, höll den rejält slak och smorde den lite extra och den tog mig hem hela vägen. Monterade nu JT drev och en RK GXW kedja med guldnitar, GXW kedjan är en kedja med xw tätningar. -»»


170823- Touring sydeuropa: I år blev det lite mindre mil än normalt på turen, 800 mil. Men och andra sidan, den här gången gjorde jag något som jag aldrig gjort förr när jag rest ensam, stannade två nätter på samma ställe. Det gjorde jag dessutom två gånger. Innebar två körfria dagar där jag använde mina fötter och lullade bara runt.
Inga nya länder fylldes på den här gången. Däremot så fick Varaderon bocka av ett land till, Italien. Så, nu har Varaderon varit i 33 länder iallafall. -»»


170805- Pillar i Varaderon: Dags för en lite längre tur och med det kika lite på Varaderon. Egentligen inte mycket att kolla på mer än att sätta på ett lite nyare bakdäck. -»»


170603- Pingstrundan: Pingstrundan i Pajala nummer tolv i ordningen och med det också alltid på plats på startplattan. Mycket att göra hemma så jag hade rdan bestämt att åka med en bit på rundan och sen dra hemåt. Tidig avgång och väldigt kyligt väder. Körde till Pajala via Övertorneå och därifrån över till Finland. -»»


170501- Majrundan: Lite halvkyligt väder på årets majrunda. Blev sen skapligt under dagen och det kom ändå rätt så mycket folk. Körde själv Jan-Anders minnesrunda till Ersnäs. Skippade sen Luleå och anslöt mig igen till Boden mellan Luleå och Boden. -»»


170227- Varaderon servas: Då var det dags att göra en lite större service igen på Varaderon. Ventilkoll, luftfilterbyte och tändstift. En avgasventil var denna gång lite tajt. Första gången också stiften byttes, dom dyra original iridiumstiften har gjort sina mil. -»»


170226- No-Mar däckkrängare: Monterade ihop och testade en manuell avancerad däckkrängare från No-Mar. Passade samtidigt på att handla från No-Mar en däckbalanserare och även då till den koner för enkelsving. -»»


170225- Fikaturer: Så mycket annat att göra så det har inte blivit värst mycket till vinterkörning. Dock, en och annan korvätartur har det iallafall varit med R1:an. -»»


170219- Kombiladdare: Testade en liten kombiladdare från Batterytender. Endast 0,8A och avsedd att kunna användas på både vanliga batterier och Lithium. Funkade finfint. -»»


170107- Cafe Ruter: Var förbi Cafe ruter och kikade på Kung Bore, en liten körning som går på vintervägar från Boden till Luleå för att fika på Linas cafe. Några hojar hade kommit iallafall. Hade lite andra åtaganden så jag följde inte med till Luleå. -»»


170101- Nyårstur: Årets första dag och lite kallare. Det varma vädret lite tidigare hade gjort att det var isigt och spårigt på vägarna. Tog ändå traditionellt en liten nyårstur med R1:an. -»»


170101- Nytt år: Nytt år och nya äventyr! Som vanligt så blev det inte sådär jättemycket köra i närområdet, utan tog igen det på ett par turer. Ett par saker var ganska kul, hittade tillbaka till tältandet och framför allt, en rejäl mopedtur igen efter fyra års uppehåll.
Vinterkörandet är också på gång med R1:an hoj och det blev då traditionellt en tur sista dagen på året.
Mässan är i år i Stockholm och den finska mässan är som vanligt i Helsingfors. Om jag nu åker ens så får väl dagsformen bestämma. -»»Vad har hänt under 2017..........
kolla vad som hände 2016 -»»


www.saarela.se