Vad har hänt under 2016..........
««- kolla vad som hände 2017 kolla vad som hände 2015 -»»161231 Nyårsaftontur med R1:an: Traditionell tur på nyårsafton med hoj och passar då på att kika på raketerna i stan. Andra året nu med R1:an och liksom förra året, varmt väder och isigt på vägarna. -»»


161225- Vinterhjälmen: Lite förbättring av vinterhjälmen så att den ska passa min körning. Eller egentligen så att den ska mer passa för en sporthoj där man sitter framåtlutad och rakt i blåsten. -»»


161224- Candlepower baklampa: Monterade en roternade och pulserande baklampa på Rettan. Inte direkt laglig kankse på gata, men kan tänka mig att den är perfekt för offroad, snöskoter, show eller bara för den som på gata vill bara vara lite wild n´crazy. -»»


161218- Helgtur: Passade på att köra runt lite här och där. Mest för att testa lite förändringar i utrusning och allt sånt. Efter varje tur så förändrar man nåt. -»»


161217- Relä: Monterade ett relä till värmehandtagen för att få en jämnare värme. Passade samtidigt på att montera ett par Kimpex värmare av klistermodellen. Kosona helt okej, men har aldrig blivit riktigt vän med färdiga värmehandtag eftersom dom är tjockare. -»»


161210- Pillar i Rettan: Var tvungen att pilla lite i R1:an. Fläkten fungerade inte och den gick annars lite varm. Passade samtidigt på att inför vintern fylla på med lite mer Gold Ice Screws både fram och bak, byta styrpåsar mm. -»»


161202- Vinterhjälm: Den gamla HJC hjälmen med elvisir är sliten. Dessutom så har det också skett lite utveckling vad gäller hjälmar och elvisir. Den nya hjälmen är från AFX med beteckningen FX39DS-SE. SE-står då för "snow med elvisir". Hjälmen är ECE-22.05 godkänd, i princip är det bara att byta till ett vanligt visir på sommaren och tuta på då också. -»»


161123- Mallorca: Ibland behöver jag "vara (för) sig själv", så det blev en några dagars flygtur ner till Mallorca. Bodden i Can Pastilla som ligger i princip gångavstånd från flygplatsen. Mycket promenerande blev det iallafall. -»»


161009 Kylslaget : Kylslaget startades 2010 och den gången fick den ställas in pga busväder. Sen har det rullat på utan avbrott. I år rekordmycket hojar. Hela 35 stycken mötte upp så det är inte alla som ställt av ännu. Ingen sol den här gången men bra med plusgrader redan på morgonen med cirka 5-6 plusgrader. Nästan på gränsen till att den fick ställas in på pga för varmt väder. -»»


160920- PowerPod: PowerPod Nomad är en liten, lätt behändig laddare för diverse småprylar. Men, det har framför allt en funktion som starthjälp. Bra liten trygghet när man är ute och reser. Väger bara 270 gram och är i bredd och höjd inte större än min Samsung mobiltelefon. Testade den som starthjälp genom att helt sonika ta bort batteriet på våran Opel och kabla igång den med en PowerPod. -»»


160918- Septemberrundan: Superb väder. Kring noll grader på morgonen och det blev bara vackrare och varmare väder allt eftersom dagen gick. Egentligen väldigt lite folk med tanke på vädret. I Piteå var det förmodligen mest hojar, kanske +100 stycken men efter Piteå droppade det av folk. SMC anordnade samtidigt en tipsrunda och hade sitt årsmöte efter det. En del försvann förmodligen på deras akvtivitet. -»»


160827- Cruising Boden: Tradionell uppsamling för cruising på kvällen och visning av fordon vid Kvarnängen i Boden. Trots blött och hotande regnväder så dök det upp ändå en del bilar dit. Var förbi en sväng vid själva visningen vid Kvarnängen. -»»


160821- Bakdäck Varaderon: Är ju lite förtjust i Michelins Anakee2 och Metzeler Tourance(första generationen) däck. Bytte nytt Anakee2 förra året, drog på en 1200 mila-tur. Efter det så har däcket rullat 400 mil till, alltså totalt 1600mil. Nu till i år så bytte jag det där 1600-miladäcket till ett nytt och drog iväg på en 900-mila tur. Nu bytte jag tillbaka till 1600-miladäcket och tänkte få ut närmare tusen mil till på den. -»»


160813- Mopedens dag: Pitemoppers årliga mopedutställning på Rådhustorget i Piteå. Alltid en nostalgitrip när man kikar på dessa vackra mopeder. En del är i bruksskick medan en del lagt hela sin själ på att få dom i perfekt skick. Trist med lite dåligt väder, men trots det så kom det en hel del mopeder dit. -»»


160809- Nordkap med moped: Fast n´furious tur med Vision mopeden upp till Nordkap. Kanske inte direkt den längsta turen jag gjort med moped, men den intensivaste. 42km/timmen topfart och första dagens 62 mil med 18 timmar i sadeln var den längsta dagsetappen jag nånsin gjort på moppe. Sen blev det ett par dagar med långa backar som gjorde att bottennotering 14km/timmen visades ett flertal gånger. Länge sedan man gjort en mopedtur och jag hade nästan glömt bort hur grymt kul det är att resa med fullpackad moped. -»»


160731- Touring Europa: Den här gången körde jag för att besöka länderna dit man mer eller mindre måste ta sig med färja, dvs Storbritannien och Irland. I Storbritannien blev det då att besöka England, Wales, Nordirland samt Skottland. Totalt blev det cirka 900 mil på den här turen. Med det så har då den här Varaderon varit i 32 länder. -»»


160710- Pillar i Varaderon: Kanske dags för en lite längre tur med Varaderon. Man vet ju heller inte vart och hur långt bort man hamnar, så lite däckbyte och annat smått och gott är man ju tvungen att kolla till. -»»


160609- Baltikum: Ganska spontan tur dit. Beslutade på morgonen att jag skulle iväg, packade ihop det jag nu behövde och drog iväg. Hann i allafall till Sundsvall och några mil sen mot Norge första dagen. Att jag sen hamnade istället i Lettland är som det är. Riktigt kylig resa blev det sista dagen från södra Finland. Några plusgrader och i Norrbotten hade det varit riktigt busväder med stormvindar. -»»


160515- Pingstrundan: Pingstrundan i Pajala nummer elva i ordningen. Det har ju nu blivit att jag varit på startplattan varje år i någon form. Vädret var inte direkt tilltalande på morgonen när jag drog iväg mot Pajala. Nollgradigt och mulet, men efter en halvtimmas körning så stack solen fram och började sakta men säkert värma upp luften. Blev alltså en Pingstrunda i fint väder ändå. Det här året kändes som att jag behövde lite egen tid och vara ensam en stund. Istället för att övernatta i Pajala så drog jag till Aavasaksa och hyrde en stor stuga med bastu. -»»


160501- Majrundan: Vackert väder på majrundan gjorde att det, om inte rekordantal hojar, så nära iallafall. Siffran cirka 1100 stycken har nämnts. Blir lite träligt att åka i dessa korteger. Själv körde jag från Boden till Ersnäs där vi väntade in kortegen från Piteå. Därifrån sen till Luleå och Boden. I Boden hoppade jag av. -»»


160424- Servar TDM900:an: Blev lite mer att göra på TDM:en än det var tänkt från början. Den behövde rensas från diverse onödiga saker som pc likväl som monteras på grejjor som inte fanns eller inte riktigt passade. Av tio ventiler så fick också hälften justera. -»»


160423- Öppet hus: Dags att besikta Varaderon igen. Boden hade skippat det hela i år men öppet hus i Luleå, så det var bara att dra dit. Inte speciellt mycket folk på plats åtminstone på lördag förmiddag. Hur det såg ut sen vet jag inte. -»»


160422- Ny GPS: Det var nog dags att uppgradera med en ny GPS. Fick bli en Garmin 390 med gratis uppdatering av kartor. Min gamla Garmin 2720 började bli sliten. Kartan i den var cirka åtta år gammal, så nu med dagsfärska kartor så kanske det inte blir lika spännande att resa? -»»


160321- Servar SV650:an: Servade SV650:an. Ett trivsamt litet serviceprojekt. Passade samtidigt på att byta bakdäcket. -»»


160320- Varmt väder: Våren börjar kika fram även här upp i norr. Riktigt myspysväder så det blev en liten lugn och fin tur i det vackra vädret. -»»


160312- Motorentusiasterna i Norr: Motorentusiasterna i Norr anordnade traditionellt vid Retrocafet i Boden en veteransnöskoter- och mopedträff med en liten utställning. Den här gången var det väldigt lite snöskotrar, istället lite mer bilar. Åkte dit iallafall med R1.an och kikade på fordonen. -»»


160306- Småturer i området: Skapligt väder så det blev lite småturer efter snöiga småvägar. Passade på att filma lite även inte bara från hjälmen. Rettan matar på, kanske lite väl mycket för spinnandet slutar definitivt inte även om hastigheten ökar rejält. -»»


160228- Fikaturer: Fikaturer med motorcykel tillhör ju lite sommarn. Jag är ju inte mycket för sånt så jag passar på att göra bort sånt på vintern istället. Retro cafet blev den första iallafall. -»»


160227- Sunderby skoterförening: Egentligen skulle jag ha varit där och visat lite skoterprylar, men över 20 grader kallt på morgonen så skippade jag det, blir lite väl kallt att stå där i timmar. Tog iallafall R1:an och drog dit och kikade lite på folkmassan. Det räknades att cirka femhundra pers besökte visningen. -»»


160131- Skotervisning: Bodens snöskoterförening i samarbete med handlare anordnade visning och provkörning av snöskotrar. Passade på att ta en liten provtur dit med Rettan och kika på det hela. -»»


160130- Småturer: Tidsbrist och mycket att göra så det har inte blivit värst mycket körande med Rettan. Några småturer har det blivit iallafall i närområdet. Idag var det varmt, lite mycket för mycket snö på backen och med det riktigt halt. Var iallafall bl a upp till Gruvberget och kikade. Ett riktigt fint ställe såhär på vintern när man ser stan lite längre bort. -»»


160109- Ny meny: Börjar bli lite svårt att hitta resorna man gjort under åren när jag söker nåt specifikt. Med tiden så har kamerorna blivit bättre och då även så man kan filma. Har iallafall försökt samla ihop en del av turerna med en meny "Resor" där jag samlat ihop dom flesta lite längre turerna åtminstone från slutet av nittiotalet. -»»


160101- Nytt år: Nytt år och nya äventyr! Har haft så mycket att göra att motorcykelåkanded blev lite lidande under sommaren även i år. Lyckades dock ta igen ordentligt en hel del av förlorad tid sen under hösten.
Vinterkörandet är också på gång med ny hoj och det blev då en tur sista dagen på året.
Mässan är i år i Göteborg och den finska mässan är som vanligt i Helsingfors. Om jag nu åker ens så får väl dagsformen bestämma. Kanske blir till att åka med Hoj-x som då också anordnar en bussresa från hamnen till mässan. Tiden får utvisa. -»»


Vad har hänt under 2016..........
««- kolla vad som hände 2017 kolla vad som hände 2015 -»»

www.saarela.se