Vad har hänt under 2012..........
««- kolla vad som hände 2013 kolla vad som hände 2011 -»»121231- Nyårsafton: Blev traditionsenligt att med med CBR:en ta en runda på nyårsafton och kika på nyårsraketerna. -»»


121229- Kvarterstur: Passade på att ta en liten tur runt kvarten med LTF250:an. Sladdar fint med sommardäck och tvåhjulsdrift. -»»


121222- Fyrhjuling: Sparsamt körd Suzuki LT-F250. Som sig bör så har den lite smårepor från skogen, men är annars hel i plasten. Motorn och drivlinan går sött och fint. 250:an är en tvåhjulsdriven maskin som egentligen är tänkt bara till lättare gårdsarbeten, eller bara som fritidsmaskin. Eftersom den är liten och behändig så funkar den också som barnfyrhjuling till lite större barn. När kylan släpper taget här uppe så kanske man får ut Jontte på en provtur med den, kanske nåt för han och brumma runt på? -»»


121210- Batterivärmare: På Traficen ligger batteriet under fötterna, ute i det fria. Hjälper ju inget hur mycket diselvärmare eller motorvärmare man har på bilden när det kryper ner mot minus 30-35 grader, så vill batteriet frysa. Följden blir bara att den orkar helt enkelt inte dra runt motorn.
Värmehandtagen från Kina som jag beställde för länge sedan kom nu till användning. La helt enkelt på värmarna på batteriet. Kan ju visserligen dra direkt ström fån bilens batteri, men för att slippa glömma på dom så använder jag istället ett löst mc-batteri. -»»


121207- SV650:an servas: Suzukin hade 2200 mil på mätaren så det var lika bra att göra en storservice med ventilkoll på den. Det sitter ju såsom i VTR:en en twin motor i den, men mycket enklare att komma åt den främre cylindern. Lite förvånande sen att alla ventiler, förutom två insugsventiler, var strax utanför specen. -»»


121113- Ena-Håbo tidningen: Ena-Håbo tidningen, en lokaltidning kring Enköpingstrakten skrev en artikel om mitt vinterkörande. Artikeln handlar om lite tips för vinterkörning och är då döpt till "En tur på 2 hjul i vinter". -»»


121110- Vicke testar: Vicke och Yaman ute på gården och testar Gopro kamera. -»»


121108- VTR:en servas: VTR:en hade servicebok upp till 1800 mil och nästa service vid 2400 mil verkade inte vara gjord. Hojen hade nu gått drygt 2800 mil så bl a ventilkoll var då på plats. Fick fundera en och annan gång hur man skulle komma åt ventilerna i den främre cylindrern lättast. Jag gjorde på mitt sätt och kallar den för en serviceförbättring för framtiden. -»»


121031- Grillparty: Med Göran i garaget och har grillparty med lite öl och nyrökt korv. -»»


121021- Search: Börjar bli lite mycket på hemsidan och för att hitta det man söker så har jag lagt in en sökmotor på första sidan. Kanske inte allt kommer med när man söker, men bättre än ingenting iallafall. -»»


121017- Jonttes moppe: Jonttes gamla moppe började bli redigt sliten och den efterlängtade nya moppen kom idag. Märket är Mini Crosser och modellen heter M1. Jämfört med den gamla moppen så är den här modellen lite mer offroadmodell med grövre däck. -»»


121014- Kylslaget: Upplaga nummer tre av Kylslaget genomfördes. Rundan startar i Luleå, via Boden och avslutas med lite mat och fika i Persön. Det finns alltid en liten risk med att en sånhär tur ställs in, så egentligen är detta den andra Kylslaget som genomförts. I år var vädret för årstiden ganska varmt, men småregnigt. Trots det så kom det iallafall nitton hojar. -»»


121009- Varaderon servas: Varaderon behövde sin garantiservice med bl a ventilkoll. Nackdelen med ventilkoll är att motorn ska vara kall och för att slippa vänta, så lastade jag in den i Traficen och tog den till Tatun Tarvikelike som ligger i Torneå på finska sidan. Dom är auktoriserade bl a för Honda och prismässigt ligger en stor service i Finland på ungefär halva priset jämför med i Sverige. -»»


121006- Försvarsmuseet: Försvarsmuseet i Boden anordnar fram till elfte november en utställning med arbetsnamnet "Mopeder och motorcyklar förr och nu". Den här dagen hade man en tvåhjulsdag och alla som kom på en tvåhjuling fick då fritt inträde. Dock lite halvbusigt väder gjorde att jag och Peter tog bilen istället. Museet har jag aldrig varit tidigare på och det var verkligen värt ett besök, inte bara på grund av hojarna där. -»»


120923- Septemberrundan: Årets färdsträckna blev en repris på förra årets runda, start i Boden i år och avslut på Retrocafet. Vädret såg lite dystert ut på morgonen med ett par plusgrader och massor av dimma. Vädret blev dock bättre och t o m solen visade sig en stund i Älvsbyn. Trots det halvdystra vädret på morgonen så kunde man då skriva den officiella deltagarantalet till 135 hojar på rundan. -»»


120911- Kedje(o)smörjningstestet: Kedjetestet avslutat. 2400 mil höll drivpaketet. Dom sista hundra milen gick fort och den började flappra mer och mer. Trots det så skyller jag nog på att det var framdrevet som dödade kedjan. Kanske man hade klarat en bra bit till om man bara hade bytt framdrevet vid cirka 2000 mil?
Nytt drivpaket monterades, en extraförstärkt X-ring kedja och JT-drev. Kedjan var en sk ändlös variant och på Varaderon går det att montera utan att man måste lossa svingen. -»»


120826- 4Bikers tältet: Nu har jag använt 4bikers tältet en halv säsong. Det innebär att jag har övernattat i den dryga tio nätter och har nu en åsikt om den. Tältet är en tremans och Handelsboden säljer den som nån slags snabbtält. Någon sådan är det definitivt inte. -»»


120825- Hailuototräffen: Hailuototräffen inföll i år nästan en vecka tidigare än normalt. Trots det fina och varma vädret så kom det endast dryga 300 personer dit. Deltagarantalet verkar tyvärr minska för varje år. Jag och Christer åkte dit tidigt på fredag. Att det blev tidigt på plats var helt enkelt för att vi hade tänkt åka hem redan på lördag eftermiddag. -»»


120819- Insekter: Myggen brukar fastna rejält framför allt på rutorna. Att blöta ner en trasa och låta den vara på ett tag gör att myggen lossnar. Vill man inte använda handduk så går det ju bra att istället använda hushållspapper. Fördelen är att man kan kladda på pappret lite här och var. Nackdelen är väl kanske att man får blöta den en extra gång innan man tar bort den. -»»


120817- Öarna Hitra och Fröya: Länge funderat på hur öarna Hitra och Fröya ser ut. Öarna är mer besökta av fisketurister, framför allt från Tyskland. Detta märktes också vid cafet i Titran längst ut på Fröya att svenska motorcyklister är inte vanligt där ute, fick det berättat av expediten. Passade samtidigt på att sen ta en sväng förbi Trollstigen och Geiranger. När man ändå var i farten så blev det att ta en väg som jag inte säkert åkt på femton år, gamla Strynefjällsvägen. -»»


120811- Mårdsele hembyggdsförening: Sjunde året i rad som Mårdsel hembyggds- och skoterförening anordnar en fikaträff för oss motorcyklister. Den här gången hann jag dit i tid, åtminstone hade inte alla hunnit fara därifrån. Fick en siffra att dryga nittio hojar och cirka 140 personer hade kommit dit. Tillbaka blev det att ta en dammig Lakaträsk grusväg hem och det blev fullt spätt emellanåt. -»»


120811- Höslaget Avan: Fordonen blir bara fler och fler för varje år vid höslaget i Avan. Nu hade också ett par tyngre fordon hittat dit och även en liten samling med traktorer. Själva marknaden hann jag inte gå igenom, tyckte dock att när jag körde igenom marknaden på vägen till parkeringen att marknadsstånden var färre i antal än tidigare. -»»


120811- Mopedens dag: Pitemoppers årliga mopedutställning på Rådhustorget i Piteå. Börjar nu känna igen en del av mopederna, men en och annan ny dyker upp varje år. Detta år fick ett par roliga objekt mer uppmärksamhet från mig, en minutiöst renoverad DKW Hummel och en Lohmann diesel. -»»


120807- XT:n färdig: Varit en hel del småplock med Yamahan, men nu är den i princip färdig, besiktad ock klar. Det enda som nu fattas är bara ett par handtag som är på väg från Kina. -»»


120805- 47-års racet: 47-års racet på Sviestabanan i Linköping lockar till sig en cirka 600 förare av veterancyklar i alla dess former. Tävlingarna körs i roadracing, trial, speedway samt cross. Trots den lättsamma atmosfären och mint condition på vissa hojar så körs dom flesta hojarna på blodigt allvar. Tyckte dom fick hämta upp en kraschad hoj i var och varannat rejs. Camping finns bara några steg från arenorna, så den som övernattar där får snacka och kika på hojar även på kvällen. Åkte dit på fredag eftermiddag där jag mötte upp Stefan och Christer. Hem på söndag. -»»


120729- Hägnans dag: Jag och Jontte åkte till kyrkbyn i Gammelstad för att besöka hägnans dag ock kika på Norrlands motorhistorikers fordon. Vädrets makter går det ju inte att göra så mycket åt. Trist när en hembygdsförening satsar på en marknad en gång per år och den i princip regnar bort. Tyckte ändå att besökarna var till antalet ganska bra trots regnet. Däremot märktes det tydligt att dom flesta motorhistoriker hade stannat hemma, speciellt motorcyklisterna som inte var på plats med en endaste en. -»»


120728- Mörödagen: Norrlands motorhistoriker var inbjudna till Mörödagen. Jag och Varadero passade då på att ta oss en runda dit och kika. Hade väl egentligen tänkt bara en snabbtur dit, men många bekanta där och jag fastnade där länge. Det var inte värst många fordon av det gamla slaget som hade hittat dit, men några stycken iallafall. -»»


120728- CBF600: Hittade i Mariefred en CBF 600 av årsmodell 2006. Som vanligt, nattkörning ner. Trots bara 750 mil på mätaren så hade den lyckats få lite skavanker här och där. Syntes också att den var inte heller någonsin noggrant tvättad. Väl hemma så fick putstrasorna gå varma. Dessutom så börjar det bli mer en regel än undantag, ena packboxen i framgaffeln fuktade så det blev då att byta båda när man ändå tog loss allting. -»»


120718- Mannes XT 660: Manne från Ängelholm i Skåne var förbi med sin lätt stukade XT 660X. Kanske inte direkt att man reagerar på att ursprunget är en motard och sen ombyggd till nån slags äventyrshoj. Vi fastnade dock i ölburkarna så han kom inte iväg mot sin Nordkapresa förrän på eftermiddagen nästa dag. -»»


120711- Hämtar en XT 660: Hittade i Vänersborg en relativt billig XT 660X av årsmodell 2004. Nattkörning dit och väl på plats så konstaterade jag att den var inte i något vackert tillstånd. Massor av smågöra på den, från byte av däck och packboxar i framgaffeln till lite av varje som saknas på den. Vi får väl se vad det bli med den. Förutom det kosmetiska så verkar den gå bra mekaniskt. -»»


120708- Interview: Henry Cole med sin "Worlds Greatest Motorcyclerides" håller just nu på att göra för Travel channel ett reseprogram uppe i Scandinavien. Blev kontaktad av dom för en intervju runt motorcykelåkning. Man skriver och läser en hel del engelska, men snackar gör man ju alldeles för lite. En normalt funtad människa blir ju nervös av en intervju på svenska och detta var på engelska, men jag tror att det gick bra. -»»


120706- Pite dragway: Årets dragracinghändele, midnight sun internationals på pite dragway. Jag och Jontte åkte dit för att kika på dragracingen. Ganska dyrt att ta sig in dit, 250 kronor. Blev också påmind om varför jag mer eller mindre slutat gå på dragracing, regnet! Det slår aldrig fel. Det började även nu att regna, jag och Jontte tog då beslutet att sticka därifrån. Nåja, vi hann iallafall gå runt i depån och kika på alla häftiga fordon. Några rejs hanns det med också innan det började skvätta från himlen. -»»


120701- Midnattssolsträffen: Midnattssolsträffen regnade nog bort. Jag var lite tveksam till att åka dit när regnet bara öste ner hemma. Tog mig i kragen, borrade ner hjälmen så djupt det gick och åkte iallafall iväg. Jag var den sista som registrerade mig och deltagarantalet slutade på 170 stycken. Bra ändå med tanke på vädret. Sen vände ju vädret och det blev som vanligt hur kul som helst där. -»»


120629- Vision på låga höjder: När jag passerade Timmendorf Strand på vägen hem från alperna så lovade jag där på stående fot att jag skulle tillbaka dit. Att det blev såhär snart var det ju inte tänkt och att det sen skulle bli på moped var det definitivt inte heller tänkt. Så blev det och att det sen blev att åka till Timmendorf via Rugen och Polen var ju inte det rakaste spåret dit heller. -»»


120629- Short version låga höjder: Har gjort en liten kortversion av min lilla tur med Visionmopeden till Timmendorf Strand, som slutade med ett besök i både Tyska Rugen och Polen först. Det kommer senare en längre version av turen. -»»


120625- Nytt tält: Nu blev det dags för ett nytt tält. Den gamla börjar bli lite sliten. Förutom golvet som är för tunt och släpper igenom fukt så har jag varit supernöjd med den. Nu blev det ett sk 4bikers tält från Handelsboden, ett tält som jag trånat länge efter. Finns lite plus och minus med den. -»»


120622- Hämtar en Bandit: Hittade i Östersund en lågmilare Bandit 650. Nattkörning dit och väl på plats så konstaterade jag att den dryga 100 mil gamla 08 Banditen såg såklart nästan ny ut. Att det satt ett skönsjungande GPR system på den gjorde ju inte saken sämre. -»»


120620- Ironbutt light: Ironbuttkörningen med 125:or i södra Sverige som kördes i maj har fått ett reportage i tidningarna Mc-nytt och Mc-folket. Jag körde ju ett eget rejs från Boden och hakade på en bit. Reportaget finns att läsa i MC-nytt nummer 7.12 samt i Mc-folket nummer 6.12. -»»


120609- Vision på höga höjder: Ja, det blev ju en kul men kämpig tur med Hondamoppen. Starten skedde från Helsingborg. Turen gick sen genom Danmark, östra Tyskland, gena genom Tjeckien, över Grossglockner i Österrike, massor av pass i Italienska Dolomiterna, Stelvio i Italien, över Schweiziska alperna, genom Lichenstein, tillbaka till Österrike, genom Tyskland igen samt genom Danmark igen. -»»


120609- Short version höga höjder: Har gjort en liten kortversion av min lilla tur ute i europa på Honda Vision mopeden. Det kommer senare en längre version av turen. -»»


120526- Pingstrundan: I år blev det för min del bara Pingstrundan mini. Innebär att det är dagen innan den stora Pingstrundan ett mopperally. Alla mopeder oavsett årsmodell är välkomna till rallyt, men det viasde sig att i princip alla hade nån variant av veteranmoped. Övernattning på Pajala camping blev det och dagen efter var jag och kikade på starten av den stora Pingstrundan. -»»


120525- Honda NSC50 Vision: Sent om sider så dök den upp tillslut, en Honda Vision 50 moped. Hämtade hem den ganska sent på dagen från Piteå MC & Motor. Moppen är tänkt till ett litet projekt långtouring så det blev bara en liten provtur runt kvarteret och sen påbörjades montering av tillbehör. Moppen är en helt ny modell och ett oprövat kort, så det är ju lite oroande när man ska på längre tur med den. Men och andra sidan, det känns som att man lämnar inte femårs garanti på en moped bara sådär. -»»


120524- Jonttes oljetrim: Jonttes moppar nu uttagna och en gång per år får man fylla på olja i motorn. Vart oljan tar iväg från motorn kan man ju bara spekulera i, men att den ryker och ryker ordentligt ger väl en liten hint om det. -»»


120523- Varaderon färdig: Äntligen blev Varaderon färdig också. Har ju tagit sin lilla tid, mest pga missförstånd med packboxar som aldrig kom som dom hade tänkt sig. Finns väl också ev nån liten grej kvar, bl a så tycker jag att nån av packningarna i avgasröret läker och får ta och kolla upp det sen. -»»


120518- Innova drivpaket: Det blev efter sista långkörningen ett måste att byta drivpaket på Innovan. Förmodligen berodde det på slarv, eller egentligen mer på grund av brist på tid. Hade ju inte tid med kedjejusteringar och kedjan hann bli alldeles för slak, vilket i sin tur ledde till att framför allt kuggarna på dreven blev som hajtänder. -»»


120513- Innova på rull: Planera och grubbla över turer tillhör väl inte mina starkaste sidor och så blev det nu också. Nere i södra Sverige körde Iron Butt Assocoation en iron butt med 125:or. Dom hade gjort en tur som gick i en åtta och skulle passera Borlänge som nordligaste punkt. För min del blev det på fredag ett snabbeslut att göra ett eget rejs, ansluta mig i Tystberga strax norr om Nyköping och sen hoppa av i Borlänge för vidare färd norrut. Blev övernattning i Sundsvall på tillbakavägen och då hade Innovan varit i rull 25 timmar i sträck och skrapat ihop dryga 170 mil. -»»


120505- Hämtar en Varadero: Hittade nere i Skåne en Varadero med div repor, däck slut osv. Få se sen när man tvättat av den och annars sen ser hur den ser ut i slutändan efter att gett den lite kärlek och ömhet. Slutresultatet av det blir antingen att man då låter den vara som den är, dvs i orginalskick, eller att man som jag hela tiden haft i tankarna med en äldre Varadero, bygga en neddrevad streetfighter av den. -»»


120501- Majrundan: Ganska skapligt väder med sol, dock var det ändå lite småkyligt. Antalet deltagande var bra i år också. Körde Jan Anders minnesrunda från Boden till Antnäs där vi hakade på tåget. Hopade dock av kortegen redan i boden och hann sen med bil till slutmålet i Piteå. Märkligt lite folk som kom till slutmålet. -»»


120428- Lämnar av ER:en: Jag och Jontte var och lämnade av ER:en strax norr om i Fällfors som i sin tur ligger strax norr om Älvsbyn. Vi passade samtidigt att hämta hem Jannes cross. Fällfors har man ju varit till ett par gånger, mest för att grilla vid forsen, men det är nu några år sedan man var och kikade där. Ett fint ställe. -»»


120425- Över snöhögar: Finns ju en del snöhögar kvar och jag fick för mig att försöka med CBR:en ta mig över dom. Hondan är tung och den bara sjönk ner djupare och djupare desto mer man gasade. -»»


120420- Hämtar en Kawa: Under all smuts på Varaderon så växte det ju fram en riktigt fin hoj. Något bygge modell streetfighter eller nåt sånt blev det ju då inte, så den fick sig istället ett nytt hem i Örnsköldsvik. Efter att ha lämnat av den där så åkte jag söderut på en lite konstig virrvarrfärd där jag också efter vägen hittade en skapligt fin ER-:a av äldre årgång. -»»


120420- Nya packboxar: XR:ens vänstra packbox i framgaffeln fuktade lite. Den har förmodligen stått en del och jag försökte först med silikonspray på tätningen. Verkade funka med silikonsprayet, men jag fick istället lite dåligt samvete, hur länge har den läkt, hur mycket olja finns det i gafflarna och hur gammal är oljan. För att få ro i själen så bytte jag packboxarna istället. -»»


120418- Fakirresenären: Profilreportaget som gjordes av MC-nytt fick då namnet fakirresenären istället för konstiga människor som jag trodde. Finns att läsa i nummer 5.12 i tidningen. -»»


120415- Väderbakslag: Blev lite bakslag i vädret. Visserligen kan vädret vara lite nyckfullt på den här tiden av året, varmt emellanåt och sen helt plötsligt kyligt. Att det sen kan komma snö lite då och då är vi ju vana vid, men att det skulle vräka ner såhär mycket hade man väl inte direkt räknat med. -»»


120409- CBR:en på skoterspår: Spenderade några dagar ute på skoterspåren med CBR:en. Tyvärr är ju skoterspåren förstörda, förmodligen för att vädret kastat lite hur som helst vad gäller temperaturen. Speciellt kortbandarna får till dom här guppen. Hursom helst, funkar annars ganska bra att tora runt på spåren med CBR:en och jag ångrar samtidigt att jag inte upptäckt det tidigare på säsongen. -»»


120409- Drifting Permobil: Jontte och dom hade gjort en liten driftingbana för Jonttes permobil. Klart man var tvungen att provade hur det är att drifta med den. -»»


120407- CBR:en på Svartbyträsket: Asfalten är framme ute på vägarna, så man är nu forcerad ut på hårt vatten. Ute på isen är det också lite lömskt, så man törs inte direkt fara ut i mitten hursom helst. Får kolla några dagar och se om snöskotrarna far över där och sen treva fram lite försiktigt. Jag har ju en gång varit med om att bakhjulet sjönk ner i vattnet och det var lite olustigt. -»»


120404- Hämtar XR 125: Crossen, RM 125:an har ju inte rullat speciellt mycket så det blev väl då dags att sälja den. Som ersättning hade jag väl i första hand tänkt en Varadero 125, men hittade ingen vettig sådan till rätt kurs. Det slutade istället med en landsvägsreggad XR 125L i Halmstad. Dom flesta såna jag sett har ju varit oftast omkull, men den här hade inte varit det. När man nu ändå var där nere, så var det ju också lika bra att ta en sväng via Trelleborg till Tyskland och Travevemunde. Tanken var väl också att ta en repa där med XR:en, men den visade sig vara avställd. -»»


120325- Varaderon putsad: Varaderon fick sig en rejäl städning och det behövdes. Den är annars väl omhändertagen vad gäller service och reparationer av förra ägaren, men någon putsnisse var han då inte. Nåja, tå dagars jobb och nöjet man har med en riktigt skitig hoj är att man verkligen ser resultatet varje gång man gnider med trasan. -»»


120324- Byte bromsbelägg: Byte av bromsbelägg bak på på dom flesta hojarna tar sin lilla tid genom kedjan ska lossas och bakdäcket ska av osv. Men ibland gör vi ett onödigt jobb med allt detta. Det behöver alltså inte ta många minuter egentligen. Här byter jag på Varaderon och principen är densamma på dom flesta eller åtminstone på många hojmodeller. -»»


120323- Hämtar Varadero: Hittade en Varadero av äldre årgång i Göteborg. Lite nervöst om den sen skulle gå ens in i Traficen, men med lite svett och möda så svalde Traficen även en stor Varadero i skåpet. Samtidigt som jag var där nere, så passade jag på givetvis med en sväng till Tyskland också. -»»


120313- Konstiga människor: Tidningen MC-Nytt har bl a ett tema som man kallar för "Intervjuprofiler". Reportage på en massa kändisar som åker motorcykel, framför allt kommer dessa kändisar från TV. När tidningen kontaktade mig och ville göra reportage, så klart man tänkte på det temat. Men nej, dom har tydligen ett annat tema också som går under arbetsnamnet "Ett riktigt orginal". Vet inte hur man ska tolka det?
En timmas fotosession uppe på Gruvbergsområdet blev det. -»»


120311- Varm vintertur: Värmen kom till Boden också, förmodligen bara tillfälligt. Snö finns det gott om ännu, men det känns att våren är nu nära. Blött på vägarna, så det blev istället att köra med CBR:en lite skogsvägar. Testade också att köra lite skoterspår, mest för att sen förlänga lite dubbsäsongen. Framåt kom man, men mer än så är det inte, den ville sjunka ner både fram och bak. -»»


120310- Alterrundan: Norrlands Motorhistorikers vinterally med veteranfordon. I år start från Noliaparkeringen i Piteå och sen som vanligt målgång i Norrfjärden strax utanför Piteå. Salig blandning av gammalt och mindre gammalt. Trots det varma vädret så är det märkligt att inte en endaste motorcykel hade i år hittat till rallyt. Vi passade samtidigt på att testa hur det funkar med att släpa med Jonttes moped i Traficen och konstaterade efteråt att det funkar alldeles utmärkt, smidigt och lätt att ta den in och ut från skåpet. -»»


120308- Tyskland igen: Snabbtur till Tyskland igen. Råkade sälja VTR:en till Mora. Tanken var att jag sen skulle hitta en begad Zoomer efter vägen, något att köra i Tyskland med. Verkar som alla håller hårt i sina Zoomrar och jag fick inte loss någon till vettigt pris. Båtbiljetten var ju bokad och betald så dit var det bara att åka tomhänt. Nåja, lika bra det eftersom vädret var inget vidare där. -»»


120303- Springlunch: Bejja verkar gilla att vara inne i garaget och verkligen vaktar när jag ska ut dit. Ibland sitter vi på trappavsatsen ner till garaget bredvid varann och bara tittar, jag med en kaffe eller öl i handen, hon med saftflaskan. Ibland råkar skruvandet hamna mitt i hennes lunchtider. -»»


120226- Tyskland: Värmeböljan kom till södra delen av landet. I norra Tyskland skulle det vara soligt och varmt, så när jag nu råkade sälja CBF:en till södra Sverige passade jag på att även packa in Innovan i Traficen för en tur i Tyskland. Ingen sol var där, dock så var det så pass varmt att jag följde kusten in i Danmark. -»»


120220- Honda CBF 600SA: Hämtade från Luleå en Honda CBF 600SA årsmodell 2006 med bara 900 mil på mätaren. Lite vältskador på höger sida, annars helt okej. Har alltid gillat motorgången på CBF:en, den går så sött och fint. -»»


120219- Hoj-X: Sjätte året i rad som SMC arrangerade Hoj-x kryssning. Kryssningen har alltid gått mellan Stockholm och Helsingfors, men den här gången gick båtturen till Riga i Lettland. För min del blev det bara en halv hoj-x. Jag brukar ju inte göra som alla andra och hakade på hoj-x båten i Riga genom att åka dit via Estland istället. -»»


120211- Vintertur med CBR: Värmen kom även till Boden. Efter att ha haft dryga trettio minusgrader en tid, så kändes några minusgrader som sydeuropeisk medelhavsklimat. Passade då på att lufta CBR 600:an och samtidigt givetvis testa den nya GoPro HD filmkameran. Blev en rejäl långtradarrulle av det. -»»


120210- Slipons VTR 1000: Monterade på sliponen på VTR:en och körde en ljufil med den. Sliponen vet jag inte riktigt vad det är för märke på, men lutar lite åt GPR eller Viper. Kan också vara en G&G. -»»


120209- VTR 1000F: Hittade i Uppsala en gul VTR 1000F. Bara att åka ner och hämta den i Traficen. Åkte på kvällen och anlände då Uppsala tidigt på morgonen. Alltid lite nervöst om fordonet är såsom den var beskriven, men den visade sig vara i mycket fint skick, åtminstone det som syntes utvändigt. När vi var överens så lastade vi in den och istället för att vända hemåt, så passade jag samtidigt på att ta en sväng igen till Tyskland. -»»


120128- Kiel Tyskland: Från början var min förhoppning att packa Innovan bak i Traficen, köra ner till södra Sverige och därifrån sen köra Innovan till Tyskland. Vädret vände och det blev bara kallare och kallare och det blev tillslut att jag tog in Traficen i båten från Göteborg till Kiel. Kallt i Tyskland var det också, men jag fick mig en liten tur i området med Innovan ändå. -»»


120127- Göteborgsmässan: Det blev inte många timmar att hänga på mässan, men och andra sidan så hann jag på den tiden se det jag ville se. Tycker i att i år fanns det mer nyheter än på länge, åtminstone i dom segmenten jag är intresserad av. -»»


120116- Uppfräschning bilder: Utveckling sker på programsidan. Innan digitalkameratiden fick man ju scanna in bilderna. Jag är lite färgblind och har inte direkt blicken när bilden är bra, så det har blivit som det har blivit. Idag finns program där man bara trycker auto på contraster, färger etc.
Nu har jag scannat in igen dom flesta äldre bilderna från 1997 och nyare. Dessutom är hemsidan också breddad lite grann, så bildstorleken på bilderna är nu större. Det tar sin lilla tid, men småknallar på och byter ut allt eftersom. -»»


120102- Storstädning: Egentligen började jag i garaget med att sopa och lyfta upp grejjor från golvet. Det slutade med en rejäl storstädning, allt ifrån sopa upp till att bygga väggar, hyllor osv till att måla golvet. Som vanligt när jag tar fram hammare och såg, så blir allt gjort i Mulle Mecks anda. Nu ser det mer trevligare ut. -»»


120101- Nytt år: Nytt år och nya äventyr! Nu är man tillbaka med vinterkörandet igen, några år sen sist. Ögona förfrös jag ju för några år sedan, så jag trevar mig fram med vinterkörandet och testar mig fram lite försiktigt. Hittills verkar dom klara sig bra i vinddraget och det finns det här året inga större ambitioner förutom att ta en runda i närområdet lite då och då.
Mässan är i år i Göteborg. Det är ju närmare till Helsingfors, så när tiden närmar sig får man väl se vilken av mässorna det blir. -»»Vad har hänt under 2012..........
««- kolla vad som hände 2013 kolla vad som hände 2011 -»»


www.saarela.se