4Bikers tält



Som tält bara
När tältet väl står där så gillar jag den. Väl tilltaget med plats så man kan ha tre stora Giviväskor liggande öppna. Bäst är ändå golvet i förgården. Man kan då lämna mc-skorna där över natten. Promenadskorna lämnar man också där och man slipper dra in grus och smuts in i tältet. Regnar det så rinner vattnet in där så man får inte lämna nåt som inte får bli blött.

Bra med golvet i förgården.



Montera upp tältet
30 sekunder säger Handelsboden att det tar att montera upp tältet. Jo, kanske det, men då är den ju inte färdig på långa vägar. Det tar minst 30 sekunder att få tältet att stå, men sen ska ju förgårdens jobbiga pinne träs igenom och bara pinnen tar det dubbla att trä igenom och då är inte tältet fortfarande färdigt.
Som jämförelse med mitt gamla Biltematält sk "snabbtält" med vikpinnar. Den hade ett inner- och ett yttertält som skulle upp separat. Den hade också en separat pinne som skulle monteras över taket. Pinnen var mer lättmonterad, men det viktigaste, regnade det så kunde man skippa den, slänga in packningen och krypa in i tältet i skydd från regnet. Det kan man inte göra på 4Bikers tältet, pinnen måste monteras.

Minst 30 sekunder har gått och då ser tältet ut såhär. Långt ifrån färdig.



Den flera meter långa pinnen över förgården.



Pinnen fastnar och man får då gå över på andra sidan och hjälpa till.



Använder 5 av stålpinnarna. En bakom tältet, en på varsin sida och två för att fästa fast förgården. Snörena som följer med har jag kastat.





Kvaliten
Svårt att säga om kvaliten efter bara dryga tio nätter, men en av remmarna på förgårdens golv har lossnat i sömmarna, så det bådar ju inte gott om man skulle nu vilja använda tältet ofta i flera år framåt.

En av remmarna har lossnat i sömmarna.



Montera ner tältet
Inget snabbjobb att montera ner tältet heller. Pinnen över förgården tar nu dubbel tid. Den fastnar lite här och där i pinnens skarvar och man får då hjälpa till. Tältets pinnar får man också bevaka att dom viks in rätt.

Den långa pinnen över förgården fastnar i pinnens skarvar lite här och där.



Tältets pinnar får man bevaka att dom viks in i rätt ordning.



Packa ihop tältet
När man väl fått ihop tältet i en hög, så gäller det att rulla ihop den ganska tajt. Vid blött väder ser man ut som om man fått med sig halva gräsmattan upp på armarna. Påsen till tältet är väl egentligen lite för liten. Ska man lyckas få ihop den spända dragkedjan snabbt så krävs det tre händer.

Nu ska tältet rullas ihop. Man får börja i ena ändan och rulla ihop den riktigt hårt om den sen ska fås in i påsen.



Tältet ihoprullat. Här har jag väl lyckats ganska bra.



Syns att innehållet är för stort och dragkedjan är tajt.



Jämförelse
Som tält är 4Bikers ett bra tält, men att skriva att det tar 30 sekunder att montera ihop den är falsk marknadsföring. Har gjort en jämförelse i tid från det att jag sitter i tältet med vanliga byxor på. Då ska jag byta om till mc-kläder, packa ihop allt vad gäller packning och sen montera ner tältet. Med Biltemas tält tog det 15 minuter så kunde jag vrida om nyckeln på hojen och köra iväg. Med 4Bikers tar det 20 minuter. 5 minuter längre låter inte mycket, men om vädret vill så är det faktiskt 5 minuter längre i spöregn......och då känns dom minuterna långa.


4Bikers

Bra tält, men tar för länge att montera upp, ner och packa ihop.
Biltema

Dåligt tält(läs botten) men snabb att sätta upp, ner och packa ihop.


www.saarela.se