Honda Vision 50 på höga höjder
Helsingborg - Marielyst


Lite småstrul på morgonen, men hinner till Plattis innan middagstid. Han har lovat att Traficen får stå där under tiden jag och Vision är ute och reser. Lastar av moppen, packar den färdig och sen blir det en liten guidad tur för att kika på hans samling. Sanslöst kul att kika bland motorcyklar, bilar och inte minst, alla kul småprylar han spritt ut lite här och där. Att detaljstudera varje pinal skulle ta en evighet att gå igenom.
Kommer iväg iallafall och kör dom cirka fem kilometrarna till färjeläget. Det
börjar regna och jag checkar ganska snabbt in på färjan till Helsingör. Färjan tar bara dryga 20 minuter och det fina med att resa med moped är att dom tar inte betalt för moppen, så kostnaden här är då 33 kronor.

Av från färjan och direkt vid första rondell, "in i rondell och tredje höger", såsom GPS tjatar om. Motorväg är ju förbjudet med moped och alla andra tar enligt GPS, andra höger. Från rondellen är det ungefär fyra mil till Köpenhamn. Den vägsträckan går sakta, men det passar ju moppen och att vägsträckan är vacker gör ju inte saken sämre.
Regnet avtar lite smått innan Köpenhamn. Passerar stan lagom utanför centrum och hinner stanna till vid en Pizzeria, har totalt glömt bort det där med käk.

Har redan vid Pizzerian bestämt att övernattning ska ske innan färjeläget vid Gedser. Cirka femton mil kvar dit härifrån och innan jag är ens framme vid färjeläget så har klockan nog hunnit passera middag. Jag pinnar på i lagom takt efter småvägarna. Passerar motorvägen lite då och då, oftast över en viadukt. Motorvägen har en egen bro över till ön där Gedser ligger och jag tar den gamla brovägen.
Framme i Marielyst som ligger två mil från färjeläget. Passerar campingen och kör direkt ner till stranden för att kika. Har ju alltid en liten längtat till vatten och då gärna med vindar. Kikar snabbt ett varv och tar mig sen tillbaka till campingen.

Campingens reception är stängd, men det står som tur var ett telefonnummer som man kan ringa. Slår en pling och ut från ett annat hus kommer en person som checkar in mig. Tältplatsen betalar jag färdigt och WiFi bjuder dom på. Klockan har blivit nu en hel del. Någon promenad ner till stranden orkar jag inte, så kvällen ägnas istället åt att ladda telefonbatterier, snabbkäk och sen bara bums i bädd.

««-Föregående           Nästa-»»
   
 www.saarela.se