En dagbok från en Honda NPS50 Zoomer.
dag 1, blir inte många mil denna dag

Janne skjutsar mig till Kallaxflyget. Sissyväska innehållande hjälm och en sextio liters packrulle med tält och sovsäck. Det är allt som är med till resan ner med flyget. Resten är nedskickat till Kungsbacka redan veckan före.
Har sytt ihop och betalt i förskott biljetterna på det billigaste sättet. Ner till Stockholm med Norwegian och sen med SAS till Landvetter i Göteborg. Därifrån sen med flygbussarna till Göteborg och vidare med pendeltåg till Kungsbacka. Det mesta passar in tidsmässigt, förutom några timmars
väntan på Arlanda. Avbrottet på Arlanda passar mig utmärkt. Härifrån och nu kommer det inte finnas tid för några matpauser denna dag. Plockar ut packrullen och med raska steg knallar sen in på en restaurang på flygplatsen.

Framme i Landvetter. Flygbussar och pendeltåg går smidigt. I Kungsbacka väntar Anders vid tågstationen. Klockan är redan efter fem, han har varit snäll och stannat kvar på jobbet så jag kan hämta ut Zoomern. Väl på plats rivs den förskickade lådan upp och allt sprids ut på golvet. Det är mycket grejor, men så är det när sovande och matlagning skall vara med. Anders kikar lite försynt och undrar om allt verkligen ryms på den lilla moppen.

Finns lite grejor att göra innan avfärd. Monterar GPS, tejpar strategiskt skydd på dom lackerade ytorna för att slippa nötningsskador från packningen. På med mcutrustningen och vi tar en kopp kaffe innan avfärd.

Lämnar Kungsbacka. Har provpackat innan en Zoomer för att se om allt ryms, men aldrig provkört den med tung packning på. Blir mäkta förvånad när knappt packningen märks i balansen, den går hur stabilt som helst. GPS:en är redan förinställd hemma redan. Blir givetvis lite omvägar att göra eftersom allt med motorväg är raderat ur färdvägen. Första etappen är inställd bara dryga sex mil bort, Borås och övernattning på campingen där.

Småmyser på mot Borås samtidigt som jag är lite fundersam på vad jag gett mig in på. Söker och testar lite olika sittställningar på moppen och funderar samtidigt på hur packningen kan omfördelas. Eftersom den verkar så stabil, så kan nog sissyväskan som är placerad mellan fötterna flyttas dit bak iallafall. Sidoväskorna är klockrena, när man sitter längst bak på sadeln, kan bena dingla över väskorna och fötterna tar inte ens i backen. Vilsamt!

Framme i Borås. Tar en repa på stan och kikar en stund på nån slags bilträff. In på campingen. Klockan är redan mycket och det har varit en lång dag. Orkar inte laga nån mat utan det blir närmaste grill. Lite promenad och sen nattinatti.

  nästa sida

www.saarela.se