Billigt boende i Grönfjäll.
Det är lördag och det är min första lediga dag. Hemma ett par dagar och sen iväg är det tänkt. Kajsa har i början veckan sagt att hon känner mig, på lördag morgon är du iväg redan. Nu har jag dragit på storpackandet så att inte hon ska få rätt. Är inte allt packat, så kan man inte åka iväg.

På dan orkar jag inte mer. Packar snabbt ihop resten och drar! Klockan har hunnit bli mycket, så det blir ingen lång sträcka denna dag. Hörde av en bekant att i Kittelfjällsområdet finns en stugby som har rum till uthyrning. Rummen är under renovering och man får för samma pris en sexbäddsstuga istället. Kortaste väg dit är bara trettiofem mil.
Att det sen också ligger efter Sagavägen är ju inte helt fel heller. Har åkt Sagavägen några gånger och sist jag åkte efter denna väg, så var dom på gång med att asfaltbelägga hela vägen från Dikanäs till Norge.

Mot Arvidsjaur och sen söderut efter inlandsvägen. Kortaste väg är sen att svänga av vid Sorsele och ta genvägen till Blå vägen. Det är riktigt mysigt väder och vill inte att denna kördag ska ta slut ännu och väljer istället en omväg. Fortsätter söderut efter inlandsvägen och förbi Storuman. Hittar sen söder om Storuman en skylt med Dikanäs. Sex mil grusväg dit.

Fin grusväg att följa. Stannar till vid Dikanäs. Kittelfjäll är nära, försöker nu klura ut via annonstavlorna i byn var denna stugby kan vara. Finns ju några att välja på i området, men får en känsla av att Grönfjäll som ligger några kilometer före Kittelfjäll känns rätt. På med hjälmen och på vinst och förlust dit! Svänger upp på gårdsplan vid mc-museet först. Som förra gången jag var här på gårdsplanen, inte en käft syns till och man funderar hur detta går ihop ekonomiskt. Dikanäs kan väl inte vara ultimata platsen att driva ett mc-museum på?

Två mil härlig asfalt. Svänger in på gårdsplan vid campingen i Grönfjäll. Min magkänsla har prickat rätt. Rummen är under renovering, alltså rätt camping. Stugbyn har ju högsäsong vintertid för skidåkarna i Kittelfjäll. För dom är det lågsäsong nu och för 150:- får jag hyra en stuga istället.
Kvällen ägnas åt tystnad och känslan av ensamhet. Perfekt att tillbringa kvällen på verandan med en en burk öl i handen.

««-Föregående           Nästa-»»
   

Sex mil grusväg.



Grusväg mot Dikanäs.



Nu börjar fjällområdet dyka upp lite smått.



Lågsäsong och stuga för 150:-



Lugnt på campingen.


««-Föregående           Nästa-»»
   





www.saarela.se