Båtfärden till Polen.
Nåja, tar mod till mig och knallar upp till kontoret i allafall och löser ut min biljett till båten och hytten. Kör in hojen på båten, en besättningsman surrar polska med mig för fullt och slänger fram ett spännband åt mig. Spännbandet är ämnat för tunga lastbilar, indränkt i diesel och olja väger den ett ton. Surrar fast hojen så gott det går. Mina händer är nu kolsvarta av spännbandet.

Varmt är det, släpar upp all packning några våningar upp till hytten. Äntligen framme vid hytten, så funkar inte koden till låset och det är bara att släpa med sig all packning ner till receptionen och byta ut koden. Svetten bara sprutar när jag är tillbaka vid hytten igen.

Snabbduschar medan båten hinner lämna kajen i Köpenhamn. Kul är alltid att se städerna från vattensidan och det blir bråttom upp till däck. Hinner i allafall se staden när vi lämnar den. Passerar Öresundsbron och får se bron från en lite ovanligare vinkel. Vägen mellan bron och Köpenhamn går för övrigt under vatten och den delen av vägsträcka kör vi över med båten också.

Dricker lite pilsner och trampar runt halva natten uppe på däck och bara njuter av vindarna.
Kliver upp vid halvfyrasnåret. Nattcluben håller precis på att stänga och alla fyra kunderna åker ut därifrån. Några timmars vandring uppe på däck igen innan ankomst till Polen, inte mig emot.


Båten till Polen. Diesellukten ute på havet kändes inte direkt som om den gick på miljödiesel?


Några sånahär vackra gamla båtar passerade förbi.


Vindkraft.


Öresundsbron från en annan vinkel.


Kan tänka mig att sandstränderna i Polen är helt suveräna.


Hamnen i Swinoujscie.

nästa sida
  nästa sida





www.saarela.se