Honda XL 700VA Transalp 2008


Transalp
Vinter med Transalpen:

081231 Nyårsafton
Traditionellt en tur med hojen på nyårsafton och kika på nyårsraketerna. I Boden firar man in nyåret med nyårsraketer på stan, lagom tidigt för oss vuxna barn.
Läs mer-»»


081116 Vinterdäck på
Först var det kallt och isigt på vägarna. När jag äntligen fick däcken omlagda, så i princip under tiden jag monterade på dom, vände vädret totalt och det började regna. Bara att vänta! Abstinens! Flera veckor utan att ha kört hoj, men nu är kylan tillbaka och med den även lite snö på vägarna. Första turen för säsongen gjord nu och......det känns nu mycket bättre!
Läs mer-»»


080324 MT21 dåliga
Pirellis MT21:or var ingen hit som vinterhjul. Redan efter 70 mil började klackarna på några ställen att spricka i bakkant. Får väl försöka skicka en reklamation till Lasses rallyservice. Gissar att dom tar inte reklamationen, men inte om nåt annat, så vet han om iallafall vad däcken går för.
Läs mer-»»


071231 Transalpen firar
Börjar bli nästan tradition, att kika på nyårsraketer med hoj. I Boden firar man in nyåret med nyårsraketer på stan, lagom tidigt för oss vuxna barn. Passade på att ta sista hojturen för i år och samtidigt var jag och Transalpen in till stan och kikade på spektaklet.
Läs mer-»»


071222 Transalpen hemma
Transalpen hemma nu. Inte mycket till snö på vägarna, så hur den känns att köra med riktig vinterföre blev det inte mycket av. Annars kändes däcken helt okej och hojen gav ett bra intryck som vinterhoj. Trots att det är nästan mitt på dagen, så hann det bli ganska mörkt ute.
Läs mer-»»


071219 Transalpen vinterklar
Dubbdäcken är på, värme till händer och fötter är fixade och nu är det bara en högre ruta kvar att montera. Rutan kommer med ready to go kitet, förhoppningsvis nästa vecka. Snö har vi haft riktigt ordentligt, men den sista veckan har det varit lite upp och ner vända världen med värmeböljan som drar över Norrbotten. Nåja, senast till julafton ska den köras hem från Luleå, oavsett snö eller inte på vägarna.
Läs mer-»»


071210 Äntligen kom en Transalp
Sverigelansering av nya Transalpen blir den 12:e Januari. Honda har inte fått många av dom, men räknar att alla handlare har åtminstone en TA att visa upp detta datum. Dom gula är dessutom långt borta. Den jag beställde har leveransdatum i April, precis när vintersäsongen är över. För att slippa mitt tjat, så skickade dom upp en av provkörningshojarna till mig. Framdäcket från Varaderon verkar passa in precis. Behöver nu bara lite kompletteringsdubbning. Ett bakdäck är beställt från Lasses rallyservice. Dom säljer MT21 med ca 160 dubb. Har beställt ett med ca 100 dubb extra.
Läs mer-»»www.saarela.se