Yamaha YZF-R1


R1
Vinter med R1:en:

170107 Cafe Ruter
Var förbi Cafe ruter och kikade på Kung Bore, en liten körning som går på vintervägar från Boden till Luleå för att fika på Linas cafe. Några hojar hade kommit iallafall. Hade lite andra åtaganden så jag följde inte med till Luleå.
Läs mer-»»


170101 Nyårstur
Årets första dag och lite kallare. Det varma vädret lite tidigare hade gjort att det var isigt och spårigt på vägarna. Tog ändå traditionellt en liten nyårstur med R1:an.
Läs mer-»»


161231 Nyårsaftontur med R1:an
Traditionell tur på nyårsafton med hoj och passar då på att kika på raketerna i stan. Andra året nu med R1:an och liksom förra året, varmt väder och isigt på vägarna.
Läs mer-»»


161225 Vinterhjälmen
Lite förbättring av vinterhjälmen så att den ska passa min körning. Eller egentligen så att den ska mer passa för en sporthoj där man sitter framåtlutad och rakt i blåsten.
Läs mer-»»


161218 Helgtur
Passade på att köra runt lite här och där. Mest för att testa lite förändringar i utrusning och allt sånt. Efter varje tur så förändrar man nåt.
Läs mer-»»


161217 Relä
Monterade ett relä till värmehandtagen för att få en jämnare värme. Passade samtidigt på att montera ett par Kimpex värmare av klistermodellen. Kosona helt okej, men har aldrig blivit riktigt vän med färdiga värmehandtag eftersom dom är tjockare.
Läs mer-»»


161210 Pillar i Rettan
Var tvungen att pilla lite i R1:an. Fläkten fungerade inte och den gick annars lite varm. Passade samtidigt på att inför vintern fylla på med lite mer Gold Ice Screws både fram och bak, byta styrpåsar mm.
Läs mer-»»


160320 Varmt väder
Våren börjar kika fram även här upp i norr. Riktigt myspysväder så det blev en liten lugn och fin tur i det vackra vädret.
Läs mer-»»


160312 Motorentusiasterna i Norr
Motorentusiasterna i Norr anordnade traditionellt vid Retrocafet i Boden en veteransnöskoter- och mopedträff med en liten utställning. Den här gången var det väldigt lite snöskotrar, istället lite mer bilar. Åkte dit iallafall med R1.an och kikade på fordonen.
Läs mer-»»


160306 Småturer i området
Skapligt väder så det blev lite småturer efter snöiga småvägar. Passade på att filma lite även inte bara från hjälmen. Rettan matar på, kanske lite väl mycket för spinnandet slutar definitivt inte även om hastigheten ökar rejält..
Läs mer-»»


160228 Fikaturer
Fikaturer med motorcykel tillhör ju lite sommarn. Jag är ju inte mycket för sånt så jag passar på att göra bort sånt på vintern istället. Retro cafet blev den första iallafall.
Läs mer-»»


160227 Sunderby skoterförening
Egentligen skulle jag ha varit där och visat lite skoterprylar, men över 20 grader kallt på morgonen så skippade jag det, blir lite väl kallt att stå där i timmar. Tog iallafall R1:an och drog dit och kikade lite på folkmassan. Det räknades att cirka femhundra pers besökte visningen.
Läs mer-»»


160131 Skotervisning
Bodens snöskoterförening i samarbete med handlare anordnade visning och provkörning av snöskotrar. Passade på att ta en liten provtur dit med Rettan och kika på det hela.
Läs mer-»»


160130 Småturer
Tidsbrist och mycket att göra så det har inte blivit värst mycket körande med Rettan. Några småturer har det blivit iallafall i närområdet. Idag var det varmt, lite mycket för mycket snö på backen och med det riktigt halt. Var iallafall bl a upp till Gruvberget och kikade. Ett riktigt fint ställe såhär på vintern när man ser stan lite längre bort.
Läs mer-»»


151231 Nyårsaftonturer med R1:an
Traditionellt ett par turer på nyårsafton, den här gången då första gången med Rettan. Alldeles för varmt väder i år. På stan hade snön i princip smält bort på gatorna när jag var och kikade på nyårsraketerna. Passade också på att lära mig lite hur däck och hoj funkar. Finns ju inget bättre ställe än uppför Gruvberget. Lite försiktigt än, men det kommer nog.
Läs mer-»»


151211 SMC News
SMC har börjat med veckovisa nyhetsuppdateringar. Vecka 50 så nämndes i slutet också mitt körande med R1:an. Tycker det var positivt för oss Norrbottningar. När ska hojåkarna fatta det där med fördel Norrbotten. Vi bor ju i en landsända där hojåkning är möjligt 12 månader om året.
Läs mer-»»


151206 Första provkörning med R1
Första lite mer ordentlig provkörningen med R1:an. Framdäcket tycker jag fyller sin funktion och verkar fungera som den ska. Bak fyllde jag på med 16 dubbar till i mitten och sänkte lufttrycket. Spinner och sladdar även efter 150 knyck. Jag är egentligen nöjd med det, men ska nu köra och provköra lite till och kanske byta ut på varsin sida på mitten ett varv till F1 dubb och sen reglera det med lufttrycket.
Läs mer-»»


151122 Bygger vinterhoj
Eftersom däckvalet är den som den är till R1 så har det ju varit lite funderande hit och dit vad gäller dubbandet. Nu är den iallafall färdig. Färdig i den meningen att den är provkörd och det funkar. Sen får jag klura ut om jag gör om lite, mixtrar med däcktryck etc etc, tiden och lite mer köra får styra det. Dubben ska normalt vara alldeles tillräckliga, men TKC 80 med sina feta klackar och relativt runt bakdäck göra att det sladdar och har sig. Den sladdar även på motorbroms. Men och andra sidan.....det är ju egentligen så jag vill ha det också.
Läs mer-»»
www.saarela.se