Honda CBR 600F 1987


CBR600
Vinter med CBR:en:

150322 På skoterspår
Vädret varierar, massor av minusgrader emellanåt varvat med plusgrader. Testade nu ut på skoterspåren som är relativt hårda nu. Vad jag sen skulle ut i skogen att göra vet jag inte men, gick nog ner ett kilo efter att bakhjulet sjönk igenom. Som tur var så hade jag iallafall vett att släppa på gasen direkt innan den for igenom ordentligt
Läs mer-»»


150314 Halvblaskig vintertur
Det märkligt varma vädret har gjort att vägarna är mer eller mindre asfalt. Men, man hittar ännu lite små vintervägar att följa. Nu får vi se om kylan kommer tillbaka, eller om man är förpassad till skoterspåren nu. Det är ju gansk kul att följa skoterspår också, samtidigt som +200 kilo hoj känns lite olustigt där
Läs mer-»»


150301 Liten vintertur
Värmen har dragit sig över hela landet. Söderut är det väl ett väder som stannat medans här uppe är det nog bara tillfälligt. Våren är dock inte långt borta. Passade på att ta en tur med CBR.en i den mjuka snön
Läs mer-»»


150101 Nytt år
Nytt år och nya äventyr! Har haft så mycket att göra att motorcykelåkanded blev lite lidande under sommaren. Lyckades dock ta igen en hel del av förlorad tid sen under hösten. Vinterkörandet är också på gång och det blev då en tur både sista och första dagen på året. Mässan är i år i Stockholm och den finska mässan är som vanligt i Helsingfors. Vilken av mässorna jag åker till får dagsformen bestämma. Kanske blir båda likväl som ingen av dom. Tiden får utvisa
Läs mer-»»


141231 Nyårsafton
Blev traditionsenligt att med CBR:en ta en sista runda på nyårsafton för att kika på folkvimlet och raketerna på stan
Läs mer-»»


141214 Skruvdubb
Hårdtestade lite skruvdubb på landsväg. Skruvdubben kommer från Original Gold Ice Screws. Dubben är gjorda för is eller hårdpackad snö. Testade egentligen i första hand för att se om dubben behövde limmas eller inte, så varannat dubb limmades och sen med ut med full spinn på dom mest olämpliga underlagen
Läs mer-»»


141019 Första vinterturen
Idag kom första snön och då passade jag på att ta en liten tur och testa att allt funkar som det ska på CBR600:an
Läs mer-»»


141002 Säsongsuppstart
Vintern närmar sig sakta men säkert. Det är då dags att damma av CBR600:an och se om den vill hänga med på vinterkörning i år också. Det gjorde den!
Läs mer-»»


140329 Jopikgården
Ute i Luleå skärgård finns en isväg på till ett cafe på ön Hindersön, cafet heter Jopikgården. En tur med CBR:en dit, tidvis en vattnig isväg och lite smålerig väg på ön.
Läs mer-»»


140322 Ännu vinter
Trots det märkligt varma vädret som förekommit här uppe i norr, så hittar man ännu lite smultronställen med snö. Passar på att ta små turer med CBR:en. Snart ska man kanske ta sig ut på skoterspåren istället?
Läs mer-»»


140224 Braap igen
Hamnade på Braaap.se igen. Den här gången rullade vinterfilmen med CBR:en där. Kul!
Läs mer-»»


140223 Liten vintertur
Harft lite ont om tid så det har inte blivit mycket hojåkande i vinter. Dessutom är det lite märkligt väder ute, egentligen för varmt. Nu blev det iallafall en liten tur i Pagla- och Gruvbergsområdet så värsta abstinensen försvann.
Läs mer-»»


131231 Nyårsafton
Blev traditionsenligt att med med CBR:en ta en sista runda på nyårsafton. Lite sent ute i år, raketerna var redan uppskjutna i stan.
Läs mer-»»


131215 Säsongen igång
Nu är säsongen igång. Det har kommit en hel del snö nu så det blev en liten tur i grannskapet med CBR:en. Vägarna är lite spåriga och snöiga just nu, så med korta dubb kan det bli lite tokigt om man blir lite snöblind. Lätt hänt att man får till en vurpa.
Läs mer-»»


131212 CBR:en besiktad
Vädret kastar otroligt. Från kallt till rena sommartempen på några dagar. Nåja, nu är iallafall CBR:en besiktad. Fanns inga tider i Boden så jag slängde in den i Mastern och besiktade den istället i Luleå. Med lite tur så kommer snön tillbaka så man får ta sig en liten provtur i snön.
Läs mer-»»


131208 Sträng kyla
Lite småsträng kyla drog in här i Boden, dryga 20 grader kallt. Nått gott förde den med sig iallafall. Blev inspirerad och CBR:en fick då vinterdäcken omlagda och orginalblåset påmonterat. Nu bara se om man lyckas hitta en ledig besiktningstid nånstans i Norrbotten. Snart kanske en radfyra ylar på igen......
Läs mer-»»


130406 Ut i terrängen
Nu är det asfalt ute på vägarna så jag och CBR är nu förpassad ut i terrängen. Skoterspåren är väl nu sådär medan isen är alldeles för mycket snö på för kortdubben. Men, det blir bara bättre för varje dag.
Läs mer-»»


130317 CBR på Gruvberget
Ännu är inte våren här, så det blev till att snurra runt på lite mindre vägar. Skön vägsträcka upp till Gruvberget dit man då också kan ladda på så mycket korta dubb nu tillåter.
Läs mer-»»


130101 Nytt år
Nytt år och nya äventyr! Vinterkörandet funkade alldeles utmärkt förra vintern och fortsättning följer den här säsongen också. Törs dock inte ta ut svängarna med några längre turer och framför allt, inte i sträng kyla. Den tiden är förbi.
För övrigt så blev det väldigt lite hojåka i år. Tror att såhär lite har jag inte kört sen sena åttiotalet. Däremot blev det ju några bombarrepor med bl a en sträckkörning med Innovan samt lite europaturer på moped
Mässan är i år i Stockholm. Få se om man tar sig dit, eller kanske det blir mässan i Helsingfors istället.
Annars så började hojsäsongen såsom den slutade förra året, en tur med CBR 600:an.
Läs mer-»»


121231 Nyårsafton
Blev traditionsenligt att med med CBR:en ta en runda på nyårsafton och kika på nyårsraketerna.
Läs mer-»»


121113 Ena-Håbo tidningen
Ena-Håbo tidningen, en lokaltidning kring Enköpingstraken skrev en artikel om mitt vinterkörande. Artikeln handlar om lite tips för vinterkörning och är då döpt till "En tur på 2 hjul i vinter".
Läs mer-»»


120425 Över snöhögar
Finns ju en del snöhögar kvar och jag fick för mig att försöka med CBR:en ta mig över dom. Hondan är tung och den bara sjönk ner djupare och djupare desto mer man gasade.
Läs mer-»»


120409 CBR:en på skoterspår
Spenderade några dagar ute på skoterspåren med CBR:en. Tyvärr är ju skoterspåren förstörda, förmodligen för att vädret kastat lite hur som helst vad gäller temperaturen. Speciellt kortbandarna får till dom här guppen. Hursom helst, funkar annars ganska bra att tora runt på spåren med CBR:en och jag ångrar samtidigt att jag inte upptäckt det tidigare på säsongen.
Läs mer-»»


120407 CBR:en på Svartbyträsket
Asfalten är framme ute på vägarna, så man är nu forcerad ut på hårt vatten. Ute på isen är det också lite lömskt, så man törs inte direkt fara ut i mitten hursom helst. Får kolla några dagar och se om snöskotrarna far över där och sen treva fram lite försiktigt. Jag har ju en gång varit med om att bakhjulet sjönk ner i vattnet och det var lite olustigt.
Läs mer-»»


120313 Konstiga människor
Tidningen MC-Nytt har bl a ett tema som man kallar för "Intervjuprofiler". Reportage på en massa kändisar som åker motorcykel, framför allt kommer dessa kändisar från TV. När tidningen kontaktade mig och ville göra reportage, så klart man tänkte på det temat. Men nej, dom har tydligen ett annat tema också som går under arbetsnamnet "Ett riktigt orginal". Vet inte hur man ska tolka det?
En timmas fotosession uppe på Gruvbergsområdet blev det.
Läs mer-»»


120311 Varm vintertur
Värmen kom till Boden också, förmodligen bara tillfälligt. Snö finns det gott om ännu, men det känns att våren är nu nära. Blött på vägarna, så det blev istället att köra med CBR:en lite skogsvägar. Testade också att köra lite skoterspår, mest för att sen förlänga lite dubbsäsongen. Framåt kom man, men mer än så är det inte, den ville sjunka ner både fram och bak.
Läs mer-»»


120211 Vintertur med CBR
Värmen kom även till Boden. Efter att ha haft dryga trettio minusgrader en tid, så kändes några minusgrader som sydeuropeisk medelhavsklimat. Passade då på att lufta CBR 600:an och samtidigt givetvis testa den nya GoPro HD filmkameran. Blev en rejäl långtradarrulle av det.
Läs mer-»»


111231 Nyårsafton
Förut hade jag tradition på nyårsafton att ta en runda med hojen och kika på nyårsraketerna. Den traditionen är nu återupptagen och det blev då en tur på stan med CBR:en.
Läs mer-»»


111208 Vintertur med CBR:en
Idag kom snön till Norrbotten, minst en månad sen. Passade på att testa CBR:en i snön och kan konstatera att det funkar som det ska, dvs ganska sladdrigt. Blir nog mycket bättre när snön har satt sig i backen ordentligt.
Läs mer-»»


111127 Provtur med CBR:en
Märkligt väder. Vid den här tidpunkten på året så brukar vi ha en hel del snö på gatorna, men den lyser med sin frånvaro totalt. Dock så är det halt på gatorna. Så pass halt att t o m fick knacka på hos grannen och påpeka att hans bil hade glidit ut på vägen. Såg lite dumt ut där den stod bara rätt över vägen. Nåja, var iallafall en sväng med CBR:en på stan för att testa däcken i halkan och konstaterade att det funkar alldeles utmärkt.
Läs mer-»»


111113 CBR:en vinterklar
CBR:en börjar sakta men säkert bli vinterklar. Dubbdäcken är monterade och lite annat smått och gott för att hålla sig varm och hålla imman borta. Lite märkligt väder just nu, vid skrivande stund minus sju grader ute, men ingen snö. Ovanligt för årstiden här uppe. Vill ju inte förstöra däcken, men testade ändå på den isbelagda vägen lite försiktigt runt kvarteret och det verkar ju funka. Däcken rymdes fint på plats, fick bara modifiera om ett par skruvar i framskärmen som tog i dubben. Så, i princip är det väl nu bara snön som saknas för den ordentliga första provturen.
Läs mer-»»


111019 Lasses rallyservice
Lasses rallyservice ligger i Alunda, nordost om Uppsala. Namnet rallyservice kommer förmodligen från en tid med rallybilar. Jag känner till företaget bara från hans verksamhet av dubbdäck till mc och alla mina färdigdubbade däck som jag använt uder alla dessa år, utom ett, har kommit från Lasses rallyservice. Passade på på vägen upp att åka förbi där, kika hur det ser ut, samt samtidigt välja framdäck till CBR:en. Efter lite känna och klämma på däck så föll valet på ett däck med korta endurodubb.
Läs mer-»»
www.saarela.se