Mina veteranmoppar
Mitt intresse för veteranbilar gjorde också att jag fick upp ögona för dom äldre mopederna. Fördelen med mopparna var att dom tog liten plats och var relativt lättmekade. Att dom dessutom var ofta billiga i inköp gjorde ju inte saken sämre.


Rexoped Royal ca 1955
Min första veteranmoped. Hittade faktiskt den tvärs över gatan hos en granne. Det var farsan som hade varit och häsat på dom och sett den stå i ett uthus. Mopeden hade köpts av grannen som ny. Tyvärr hade en del delar plockats från den och den såg annars härjad ut efter att ha fått stå en del av sin tid ute i regn, snö och blåst.
Läs mer -»»


Monarped ca 1954
Hittade moppen på en veteranmarknad i Umeå. Mycket bra objekt som var komplett så när som på förgasare och några småsaker. Plockades isär, gick igenom motorn och lackade hela mopeden.
Läs mer -»»


Crescent ca 1958
Hittade Crescenten i Kalix. Komplett objekt, fungerande motor, men annars ganska risig. Bl a hade någon ägare stöldmärkt i princip allt som var plåt och järn. Johan körde med den i några veckor tills ena fotpedalen gick av. Nu väntar den bara att jag ska rycka upp mig och ta tag i saken.
Läs mer -»»
www.saarela.se