Honda Vision 50 på låga höjder
Södra Sandby - Lohme


Traficen parkerad tryggt hos elwes granne när jag lämnar Södra Sandby strax utanför Lund. Hinner bara få upp ångan på Visionen och det börjar smådugga. Trist! Genom Dalby, skippar rekommenderat rutt på GPS:en för den vet inte att det är enfilig vajerräcksväg dit den vill att vi ska svänga. Regnet vill inte riktigt släppa taget, den kommer och går.
I Trelleborg har det nu blivit nästan mitt på dan. Tiden har runnit iväg lite för fort och det blir lite bråttom för att hinna med en snabblunch. Checkar in på
färjan till Sassnitz och ön Rugen. Överfarten tar bara fyra timmar och är väl med färja förmodligen den snabbaste vägen att ta sig till Tyskland på. Mopeden går nu som cykel och hela resan kostar för mig 235:-

Är annars allergisk mot flera timmars båtfärder mitt på dan, men nuförtiden så har dom flesta båtarna uppkoppling mot internet. PC:n är med upp på däck och båtresan går finfint. Innan man kommer till hamnen i Sassnitz så ser man Kap Arkona. Den som är väderleksintresserad känner igen namnet utifrån väderleksrapporter. Tyvärr har det börjat regna, så Kap Arkonas annars i solsken vita klippor ser nu mer grädd- och silverfärgade ut.

Av från båten strax söder om Sassnitz. Boendet finns norrut i Lohme, men jag svänger av söderut mot Prora och för att kolla in Hitlers semesteranläggning där. Regnet har tilltagit när jag äntrar Prora. Ganska kul ställe på nåt sätt. Får en uppfattning om att det finns ett centrum i Prora, men centrumet verkar vara mer en campingplats. På campingplatsen pågår det nån slags festival just nu. Dom fåtal som knallar runt i området ser man tydligt på dom trötta ansiktsuttrycken vilka som varit på festivalen.
Själva Hitlers semesteranläggning är igenbommat för all motortrafik. Det regnar just nu och det är inte mycket folk där, så det blir att slinka förbi med moppen via en gångstig. Kör in ganska början i norr och följer sen byggnaderna söderut till slutet, där ytterligare en camping finns. Anläggningen är mer mäktig än den ser ut. Man ser ju bara en bit i taget, men när man vet att den är nästan fem kilometer lång och kunde ta emot cirka tjugiotusen gäster så får man sig en funderare över hur mäktigt det är.

Lämnar Prora och kör ner mot Binz. Stan verkar vara uppbyggd kring turister som i första vill mysa på badstranden. Moderna byggnader varvas ned gamla vackra hus. Det regnar nu ganska ordentligt emellanåt och det blir bara en snabbtur genom stan och givetvis en snabbtitt nere vid stranden.
Norrut nu. Övernattning är bokad via booking.com i Lohme. Desto mer österut man kommer i europa, desto billigare är hotellrummen. För dryga tvåhundra kronor hittar man skapliga hotell och med dom priserna i regnet är det inte direkt motiverat med tält. Kör igenom Sassnitz och tar småvägarna mot Lohme. Vision fåpr kämpa en stun uppför ett litet bergsområde. Spännande är också dom lummiga skogspartier som kommer lite då och då. Det är ljust ute, men i regnet blir dom tätt bevuxna skogspartierna som om det skulle vara sena kvällen.

Framme i Lohme. Mor och son tar emot en blöt farare med öppna armar. Hjälper till att bära in all packning upp på rummet. Någon stöldrisk för mopeden finns inte här berättar dom, men dom tycker också så synd om moppen så den blir hänvisad till deras privata garage.
Det är väl inte direkt högsäsong ännu. Rummet är det bästa rummet där med tanke på utsikten. Tyvärr är det regnigt och disigt, från rummet har man i sol annars fin utsikt över dom vita klipporna i Kap Arkona berättar dom.

Regnet avtar sakta men säkert. Tar på kvällen en promenad i området innan läggdags. Imorgon mot Kap Arkona och därifrån sen mot Polen.

««-Föregående           Nästa-»»
   
 www.saarela.se