PICTURES FROM VISITED BIKEMEETING´S

Fredag och mörkret har redan infallit. Tälten är på plats och vi tar en välkomstfika på träffen. Tre barer på träffen. Den här i det mest populära tältet, karaoketältet.
Karaoke är stort i Finland, även så på mc-träffarna. Talangerna varierar, mycket beroende på alkoholintaget. Band som spelar natten lång.
Tidig lördag morgon. Någon har fått fnatt och burnar hejvilt utanför en av stugorna. Snyggt bygge på cb750. Satt en spätta på den också. Passageraren har fotplattor på avgassystemen.
Frukost. Vårat läger. Piaggion är med den här gången.
En Boss Hoss med V8 som jag var och kikade på den flera gånger. Hittade massor av roliga detaljlösningar som man inte hittar på en vanlig hoj. Det som var mest märkbart var den kassa finishen på kromet. Det är det här som är det kuliga med finska träffar, dom kommer på träff med allt möjligt. En Suzuki 250, en "pappatunturi" samt en Tunturi Sport.
En turboladdad Z1300 sexa. Gissar att chassit inte räcker riktigt till för annat än rakt fram. Ute på sightseeing i stan. Brukar besöka mc-firmorna och som här, parkera på mc-parkeringen nere vid hamnen och snabbkika runt på marknaden.
Dricka lite öl och glo på en eld känns inte helt fel. En liten sidovagnsspätta väntar på lite käk.
En Honda sexa. Har aldrig gått förbi en CBX utan att kika på motorn från förarsidan. Häftigt! Prisutdelningar.
Söndag morgon. Klockan är snart sex och temperaturen har stigitt åtminstone till plus två grader. Morgonpromenad i väntan på att dom andra ska kliva upp. Bl a Hotell Eden i närheten.
Undrar om den här killen ångrar sina burnouter på kvällen när han kliver upp på morgonen för hemresa? På väg hem. Stannar tradinionellt till i Ii utanför Uleåborg och dricker lite kaffe.
I Töre värmer solen. Vi lutar oss mot väggen med en glass.  


www.saarela.se