På tur i Ryssland
Kostamus


Klockan är strax efter 03,00 och hojen är färdigpackad. Massor av plats skulle det bli över, men med allt med pc, kameror etc etc etc så står man där med fulla väskor i alla fall....
Tullen går bra. Lite tur också när det just då är lite folk i köerna, 10 minuter senare så fylls det på. Först finska tullen, sen 300 meter och in i en rysk tullstation. Där fylls först en dubbletblanket med minisiffror. När den är klar så får jag knalla 10 meter och fylla i en dubblett till på en A4.
När all administration och stämplande är klart så, ut igen där fullt pådrag med 5 tullare och en knarkhund kollar igenom all in bagage.
Sen, 300 meter körning och passkontroll. Sen, 7 kilometers körning och passkontroll igen. Vi hade kalkylerat med ca 2 timmars administration. Med tanke på att Ryssland ligger dessutom 2 timmar före på klockan så känds det bra att få detta fixat sådär relativt snabbt. Nu hade vi tur när vi kom, inga köer och pappersarbetet gick på cirka 45 minuter.

Nåja, nu dricker vi ryska bärs i en svindyr jättestuga med bastu o ja....Dyr var den, men vi får väl ta igen det på bensinen som verkar kosta bara dryga sju kronor litern.

Imorgon först österut och sen syd.

««-Föregående           Nästa-»»
   
 



www.saarela.se