Touring till Nordkyn, Boden - Skiipagurra
Kommer iväg tidigt på morgonen. Har dagen före mailat några campingar i Nordnorge och kollat att dom är öppna. Dom flesta är öppna fortfarande och är dom inte, så finns det ett telnummer att ringa. Söderut är ju campingarna stängda, men i Nordnorge är dom flesta fortfarande öppna. Beror nog på att det är fortfarande en del turister i farten där upp och många som driver campingarna driver dom som privat och bor nog i närheten.

Snabbaste och kortaste vägen upp till Nordkap går via Pajala och Alta. För att ta sig till Nordkyn så är det smidigast att köra genom Nordfinland. För att ta sig till Nordkyn, så måste man först österut till Tana och sen västerut på väg 98.

Finland går smidigt igenom. Småduggandet som är innan finska gränsen går över. Det är dock lite småkyligt och jag har värmehandtagen på hela dagen. Har ingen brådska heller, från början var det tänkt att köra direkt till Ifjord och avtagsvägen till Nordkyn, men väljer att istället köra till Skiipagurra som ligger nära Tana. Mest pga att man vet ju aldrig med vädret, Ifjord ligger ju bland fjällen och man vill ju inte fastna där utifall det skulle börja snöa eller regna och frysa på.


««-Föregående           Nästa-»»
   



««-Föregående           Nästa-»»
   


www.saarela.se