Resan ner
Vilken pärs! Aldrig kört i så dåligt väder. Söder om Umeå gick det i ca 40-50 knyck mot Örnsköldsvik. Ännu saktare i ett flertal mil före Ö-vik. Kilometerlånga köer efter plogbilarna.

Norr om Umeå skickade en långtradare mig i diket. En bil framför mig saktade in. Jag släppte gasen och i samma veva tog snön tag i högra hjulparen. Farten saktades ner avsevärt och en långtradare smackade in i baken. Smällen gjorde också att han skickade mig ut i pereferin. Tvärstopp i diket och allt i bilen flög omkring, t o m min kepa. Långtradaren fick stopp efter ca hundra meter. Som tur var så kom inte han efter mig, hade nog blivit mosad.

Vi tog lite uppgifter och ringde bärgninsbilen. Bärgningsbilen hade det inte lätt. Enfilig vajerväg och busväder. När vi stod där så drog bärgaren iväg plötsligt. Jag funderade vad tusan hann höll på med, vänder mig snabbt om och ser en långtradare komma bromsande med släpet svajande. Jag lägger bena bakom ryggen och springer efter bärgaren.
Långtradaren fick stopp innan han körde över oss, men hade vi inte flytt fältet så hade han kört över oss. Vilken panik när man kutar där med en herralös långtradare efter sig och man inser samtidigt att det finns ju för tusan ingenstans att ta vägen.

Nåja, bärgaren backade tillbaka till mig och bad mig hoppa in i bärgaren. Vi ringde sen polisen och bad dom komma och stoppa E4:an under tiden vi drog upp bilen från diket.


Busväder



Bilen precis dragen bakåt en bit. Vi fäster nu remmarna runt axeln för att dra upp den.



Framme i Särö och Säröhus. Vackert anrikt spahotell.


Vacker utsikt från hotellet. Vikarna i Nordsjön isbelagda.




www.saarela.se