Kravlar mig ur sängen
Klockan är två på onsdag morgon. Mina ögon är klarvakna och säkert alldeles runda. Nu gäller det!
Försöker resa mig rakt upp från sängen, men det går inte. Revbena skriker. Ligg kvar! Vänder mig försiktigt mot sidan och hasar mig mot sängkanten. Rullar ur sängen och ojjar mig upp men ena foten på golvet, medan den andra foten hjälper till att spjärna upp mig. Jag är uppe och står -"Jah! Jag ska iväg!"

Kvällen före har jag duttat i backen. Raklång på ett klinkersgolv och slagit mig i dom nedre delarna på revbena. Förrförra vintern vurpade jag med en Varadero och en gammal revbensskada har förmodligen slagit upp. På kvällen sväller magen upp och revbena värker. Därför har denna dag varit lite oroande. Tänk om jag inte kommer upp från sängen och kan inte åka iväg!

Nu står jag här och eftersom jag gör det, så är det bara att åka. Resten tar jag som det kommer.

Mycket grejor ska det konkas på också. En sextioliters packrulle med tält, liggunderlag och sovsäck. Packrullen trycks in sedan i en nittioliters packrulle tillsammans med en komplett mc-utrustning och lite andra kläder.
En mc-utrustning tar plats, massor av plats. Hjälmen ryms inte och den får bli handbagage med tankväskan. Tur det finns vagnar på flygplatserna.

Kajsa kör mig till Kallax flygplats på förmiddagen. Flyg till Arlanda, där planet till Köpenhamn går först om dryga tre timmar. Tre timmar går ganska fort på en flygplats. Lite käk, studerande av ett stressat folkliv och vips, tre timmar har gått fort.
Konstaterar på Köpenhamns flygplats att det går inga direktbussar till hotellet som ligger bara några kilometer bort. Dessutom klarar jag inte av att konka runt på min packning, så det blir att åka taxi. Hotellet är så pass nära att, ställer man sig på flygplatsens tak, så syns den säkert därifrån. Taxichauffören kör definitivt inte rakaste spåret till hotellet När jag påpekar om detta, så försvarar han med att dom kallar hotellet för "Airport hotell" på nätet, bara för att lura dit kunder som vill bo i närheten av flygplatsen.
Chauffören har rätt, några tecken på att hotellet heter "Copenhagen airport hotell" finns inte. Trots det så känns inte hans vägval dit rätt.

Kvällen ägnas åt kvällspromenader i närområdet. Hotellet ligger vid vattnet och nära Öresundsbron, så promenadaktiviteter finns det gott om. Tidigt i säng.

Morgon. Rullar ur sängen precis likadant som föregående morgon. Kaffe och värktabletter till frukost.
Idag kommer dom övriga reskamraterna. Utgångspunkten för alla är Köpenhamns flygplats. En kommer från Uppsala, en från Oskarshamn, en från Stockholm och tre från Göteborgsområdet.
Taxin till flygplatsen tar denna gång en helt annan väg och kostar nu halva priset. Alltså, en godtrogen norrbottning hinner bli lurad två gånger av danskarna.

På flygplatsen droppar dom in allt eftersom. Flyget till Rom går på förmiddagen och tar bara dryga två timmar, så en eftermiddag ledigt i Rom är inte helt fel.


Öresundsbron från ett flygplan.


Öresundsbron från närheten av hotellet.


Jättegäss vid hotellet.

nästa sida
  nästa sida





www.saarela.se