Silvervägen hem.
Kör över senjabron och konstaterar att Senja är gjord på en dag. Ska man vända upp och ner på hela ön, så krävs det nog en heldag till. 86:an, kortast väg till E6:an. Tanken är att hinna så långt ner som möjligt och hinna snurra lite i Bodöområdet. Ute på E6:an ovh raka spåret ner till Narvik. Fyller upp tanken och tar inte ens av mig
  nästa sida
hjälmen under tankningen. Enda färjan efter hela E6:an finns ca nio mil söder om Narvik. Har ingen aning om färjetider och försöker nu skynda mig så gott det går. Passerar på vägen ner Ballangens camping. I vanlig ordning ser det smockfullt ut på campingen. Noterat turistmängden där tidigare under åren, undrar varför just den campingen är så populär?

Kommer till färjeläget och missar färjan med fem minuter. Över en timma till att nästa färja ska gå och den orkar jag nog inte vänta på. Tar mig en glass från kiosken och funderar vad som ska göras nu. Klockan har blivit mycket innan den andra sidan är äntrad, så det är nog bara att köra tillbaka mot Narvik för övernattning. Nästa dag får jag väl ta Kirunavägen tillbaka igen.
Stannar i allafall på vinst och förlust vid Ballangers camping. Blir förvånad när en liten stuga är ledig fortfarande. Trivs på campingen och det blir en ganska sen kväll.

Vaknar i vanlig tidigt på morgonen. Har nu en tidtabell och ser en färja som går strax efter klockan sex. Fint och varmt väder ute nu och jag bestämmer mig för att ta den . Kokar snabbt kaffe och packar ihop sakerna. Fortfarande fint väder när färjan äntras, men där börjar också regnet.
Regnet gör också att man nu koncentrerar sig bara på körning och ingenting annat. Stannar knappt efter vägen förutom när det blir dags att tanka. Hälsar på i Vuoggatjålme på hagavikarna Anna och Kalle i deras stuga, dricker lite kaffe och får i mig lite goda mackor.
Hela vägen hemåt har regnet bara tilltagit och avtar först strax före Älvsbyn. Hemma lite senare på dagen än jag brukar vara, men och andra sidan, så gick det ju en del tid i Vuoggatjålmen.

Ska man ta Lofoten eller Senja?
Jo, Lofoten är likväl som Nordkap ett sånt där "måstehavaritpåengångåtminstoneställe". Har du gjort dom två ställena....åk till Senja nästa gång!





www.saarela.se