Till Gryllefjord.
Vägen till Gryllefjord. Här finns den sk Senjatrollet. Från Gryllefjord kan man också om man vill, ta båten till Andenes och Lofotenöarna. Stannar till efter några kilometer vid, förmodligen det som Senja är mest känt för, den Guiness noterade 18 meter höga Senjatrollet. Medan jag är i telefon kommer ett litet trollelände
  nästa sida
bakifrån och försöker skrämma mig med ett *buhh*. Ser tio minuter senare trolleländet stå och diskutera med några andra troll. Smyger upp bakifrån och tänker göra likadant på honom. Behärskar mig i sista stund från att göra det, han har säkert i allafall ingen humor!

Gryllefjord, inget större ställe. Några tyska hojar står vid hamnen och väntar på båten till Andenes. Själv kliver jag bara av en stund innan det är dags att åka tillbaka.
Kör bara en kilometer och svänger av till byn Torsken, en liten återvändsby, dit man måste klättra över ett litet berg för att komma till. Noterade redan på nedvägen till Gryllefjord att på andra sidan fjorden fanns denna väg och bestämde mig redan då att åka den.
Inget större väsen i den byn. Vänder nu hemåt och passar givetvis på att njuta av samma vägsträcka igen på tillbakavägen.





www.saarela.se