Väg 860 till Senjehesten.
Passerar Senjabron och noterar att klockan har blivit mycket. Stannar till direkt efter bron. Det finns ett par vägval att göra, norrut eller 86.an västerut mot Gryllefjord. Valet blir 86:an västerut för att sen svänga av mot Senjehesten efter några kilometer. läser vid avtagsvägen mot Senjahesten att det finns ett antal
  nästa sida
campingar att välja på och tycker att Senja camping klingar bra. Några kilometer till efter 860:an och det blir att svänga av västerut mot campingen. Möts av grusväg och följer den några kilometer. På campingen finns inte ett endaste tält. På nåt sätt känns det inte rätt att stanna där och åker tillbaka samma väg.
Nästa camping mot Senjahopen dyker upp efter en mil, svänger av dit och det blir att åka grusväg ca en mil igen. På campingen finns inte mycket folk. Klockan har nu passerat åtta på kvällen och det är bara att stanna kvar där, ska ju bara ändå sova. Finns inte mycket att se där, men kvällen ägnas mest åt att sitta vid stranden med en pilsner i handen och studera vyerna

Morgon och grusväg tillbaka till 860:an. Efter asfaltvägen några kilometer och det dyker upp en camping till strax bredvid vägen. En hojåkare sitter vid tältet och hälsar på mig. Jädrans, där hade man ju haft nån att surra bort kvällen med om jag vetat om campingen.

Asfaltvägen till Senjahopen är kass, dock ganska vacker. Snopet flyger en mäktig havsörn rakt framför min näsa. Innan jag fått stop på Varaderon och får fram kameran är örnen borta.
Framme i Senjahesten och konstarera att det är inte mycket att se. Vänder tillbaka, svänger av vid Stormoen och följer en vacker grusväg till väg 86 vid Sörli.





www.saarela.se