Midsommarafton.
Strax före Vilhelmina går avtagsvägen mot Stekenjokk. Kör i allafall till byn för att fylla upp både hoj och reservdunk. Det är midsommarafton och man vet aldrig hur det ser ut med bensintillgången över fjällen. Klockan har blivit ett, när tankning och dylikt är klart.
Kör tillbaka till avtagsvägen och svänger in mot Stekenjokk och Klimpfjäll. Efter ett par mil börjar jag grubbla, det är midsommarafton och funderingar om hur campingar, bensinstationer mm är öppet längre fram. Det är ju dessutom en ganska bra bit att köra innan den norska gränsen. Vänder tillbaka och kör direkt till campingen och bokar in mig i en stuga.

Det har nu blivit varmt och skönt ute. Sitter på altanen, dricker öl och räknar in alla tyska husbilar och husvagnar som droppar in bakom min stuga. Verkar vara en liten träff på gång för dom och det lär bli ett jädrans liv där i natt.
Eftermiddagen och kvällen ägnas till lite mer öl och promenader i byn. Tyskarna kör på hårt där bakom min stuga med dans och glada tillrop. Vid halvniosnåret är jag riktigt pömsig, orkar inte hålla mig uppe en sekund till och lägger mig och sover.


Stugan i Vilhelmina.

nästa sida
  nästa sida





www.saarela.se